Secretariaat

  • Hertogsingel 57
  • 6211 NE
  • Maastricht

  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inloggen

Laatste Nieuws

Kalender

Maart 2023
Z M D W D V Z
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Historie

Ontstaansgeschiedenis van de Zuid Limburgse Tandartsen Vereniging (ZLTV) 

Het jaar 2005 was een bewogen jaar voor de tandheelkunde. Het nieuwe zorgstelsel komt eraan. Maar ook de herstructurering van de NMT gaat zijn beslag krijgen. In de afdeling Limburg Zuid en met name in het bestuur hebben werd niet stil gezeten in deze tijden van verandering. Er bestond al langer het idee om de kringen in deze regio wat meer bij de afdeling te betrekken. Zo ontstond het informele kringwoordvoerders overleg in het najaar van 2005.


Bij de herstructurering van de NMT was het ook de vraag hoe het verder zou gaan met de bij- en nascholing in de nieuwe afdelingen. Limburg Noord had inmiddels een stichting opgericht. Wat zouden wij hier gaan doen. Hendrike van Drie en Theo Kluskens kregen in begin 2006 het eerste idee voor een ZLTV. Een grove schets van dit idee werd in de zomer van 2006 voorgelegd aan de commissie BNS van de NMT afdeling Limburg Zuid en in september aan het informele kringwoordvoerders overleg. In beide geledingen werd positief gereageerd op deze ideeën. Er werd toen gezocht naar enthousiaste medestanders en die werden logischerwijze in de BNS en het kringwoordvoerders overleg gevonden
In het najaar van 2006 werd de initiatiefgroep ZLTV i.o. geformeerd, bestaande uit Sjef Maurer, Jarko Dun, Emile de Bruijn, Ronald van Dooren, Hendrike van Drie en Theo Kluskens. Deze groep heeft met veel inzet en enthousiasme de ideeën verder uitgewerkt en de ZLTV in de steigers gezet. Op 28 november 2006 werd de vereniging opgericht middels een oprichtingsvergadering en het passeren van een notariële akte en gevestigd te Valkenburg aan de Geul.


Inschrijving in het register van KvK volgde en ziedaar een nieuwe vereniging is geboren. Een onafhankelijke vereniging, met leden, met bestuur, met statuten en een huishoudelijk reglement. Op 15 maart 2007 is de ZLTV en het bestuur aan de leden gepresenteerd tijdens de eerste algemene ledenvergadering in Grand Hotel Voncken in Valkenburg aan de Geul.

Het oprichtingsbestuur van de ZLTV,

Theo Kluskens, voorzitter;
Hendrike van Drie, vice voorzitter;
Emile de Bruijn, secretaris;
Jarko Dun, penningmeester;
Jef Maurer, coördinator werkgroep bij- en nascholing;
Ronald van Dooren, coördinator werkgroep kringwoordvoerdersoverleg.